neděle, srpna 05, 2007

Ještě jednou k lístkům a TV na středu

Hodně nyní se diskutuje o rozhodnutí vedení SK Slavia Praha postavit cenu vstupenek na zápas třetího předkola poněkud výše než je v kraji zvykem a taktéž jeho následném rozhodnutí neprodávat televizní práva z téhož zápasu. Abych se přiznal, zprvu jsem byl taktéž zaskočen naprosto překvapivým rozhodnutím. Ovšem, když jsem se nad ním zamyslel, musím s vedením souhlasit. Zápas s Žilinou je klíčový pro vývoj celé sezóny ať už po sportovní tak finanční stránce. Finanční situace Slavie je stále nelichotivá a finanční přínos fanoušků, ať už ze vstupného tak formou merchandising v pravdě mizivý. V diskuzích často čtu různé výmluvy od fanoušků jenž jsou od Prahy daleko nebo příliš mladí, staří či chudí. Chápu že jezdit každých čtrnáct dní na domácí zápas Slavie je pro někoho nemožné, ovšem na zápas takového významu je neúčast z důvodu „vysoké“ ceny či dostupnosti neomluvitelná. Na jednu stranu tito fanoušci nadávají na absenci hvězd, nedůstojné prostředí či permanentně špatnou finanční situaci Slavie na druhé nezvednou, s prominutím, zadek na takto důležitý zápas nepřijedou. Nekoupí si originální suvenýr, šálu nebo dres. Případě si koupí padělek od asijských obchodníků a vůbec je nenapadne že tímto klub okrádají. Finanční příspěvek takového fanouška je nulový. Má tedy automaticky právo shlédnout zápas v TV? Oni jsou fanoušky doma či u piva zírajíc na TV přenos. Proto v situaci kdy prodej lístků na utkání dosahuje Strahovského „standartu“ plně podporuji klubové rozhodnutí. Ovšem i to by mělo po vzoru letenských začít něco dělat pro mimopražské fanoušky.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No Nevim jestli je to nejstastnejsi forma vylest stim prohlasenim a blokem televize az kdyz se vznesla vlna nevole na cenu listku.... Aby vam pristi podzim v PBA nerekli take, ze vam postavili stadion, tak si ho mate zaplatit(jako tedka ty druholigove vocasy) a nechteli za levnjsi lupen na ligu 600:-DDD Mas ale pravdu, ze pro fanousky dela vase vedeni uplne hovno:-))Abych pravdu rekl, nas ofiko fan shop take moc nevyuzivam, teda dres a nake dalsi suvenyry mam, ale z tech cca 35 Spartanskej sal co vlastnim je tak maximalne 5-6 delanej klubem.

JiriK řekl(a)...

No současných 50 Kč na naší ligu je tak směšná částka že to musí klub urážet. Osobně na ligu by ceny měly začínat na 100 Kč. Rozpočítáno pro pernamentkáře min 70Kč. To ty nejlevnější. Jasně odmítnutí TV je jen reakce na prodej lístků, těch 200K za TV práva je v porovnání s možným příjmem ze vstupného směšných. A taky jasně, že všechny moje šály nejso offiko klubu, ale roznodně nejsou kupovaný někde v "Asia shopu". ale vždy za účelem podopry něčeho pro klub.

Anonymní řekl(a)...

Jako to souhlasim, ze 50 je opravdu jako asi vazne malo a kdyz si vezmu, ze mam u nas celosezoni permici za 450, tak to je v podstate zadarmo(Na me misto se za 8 let co ji mam cena pres 500 neprehoupla) Tak jejasne, ze to je akorat mazani medu okolo huby, aby se nereklo, ze s cenou listku se to prepisklo. Tak jiste i podpora chorea a podobne je dulezita. Nerikam, ze sem nikdy nic u conga nekoupil, ale dres ci salu bych tam teda nekupoval urcite!

Anonymní řekl(a)...

Neříká se perNaMentka, ale perMaNentka!!!
Jinak taky nejásám, že to v TV nebylo, ale byl jsem tam a nelituju.
Dalislavista

JiriK řekl(a)...

Překlep, ale netuším jak to opravit.

YOU'll NEVER WALK ALONE